Köttfärspytt är som pytt i panna fast godare. Ibland kan det enkla vara fantastiskt gott. Pytt i panna är en sån enkel sak. Man tärnar upp lite potatis och sin favoritkorv, lite lök och eftersom det här är köttfärspytt, bryner man lite köttfärs.
Receptet är bra när man kommer hem från jobbet och det ska gå snabbt. Kanske är det någon som ska på sportaktivitet eller är det föreningsmöte i samfälligheten? Om man har lite kokt potatis eller korv över från dan innan så är det fördel tidsmässigt.
Sen måste man såklart steka ägg till. Det är i princip obligatoriskt, annars blir det som pannkakor utan sylt. Vändstekt eller sunny side? Här är det olika ägg till hela familjen så ta upp din order från samtliga innan du börjar med äggen. Ta tid till detta och stek inte äggen på för hög värme, det smäller och stänker då.
Servera gärna pytten med en god öl. Förslag på passande tillbehör mer än stek ägg: lite habanerosenap, riven färsk pepparrot eller bara ketchup om det är det som är ens kopp te? Kanske lite goda rödbetor och/eller pressgurka?
En grönsallad med lite finriven kål kan också passa bra till.
Ingredienser till enkel köttfärspytt
- 8 st potatisar
- 550 g falukorv med hög kötthalt (eller din favoritkorv).
- 500 gram nötfärs
- Ett antal tillbehörsägg att steka
- Paprikapulver, svartpeppar, salt och cayennepeppar.
Gör enkel pytt så här
- Tärna potatisen i lagom stora bitar.
- Tärna korven också i lagom stora bitar.
- Hacka rödlöken.
- Fräs köttfärsen i en stor stekpanna. Stek ordentligt och salta och peppra.
- Vi kryddade även pytten med paprikapulver och cayennepeppar.
- Blanda ner rödlöken i färsen.
- Rör ner potatisen och korven.
- Stek på medelvärme tills potatisen är klar. (känn med sticka)
- Stek äggen medans pytten myser.