Prat

Panelen testar några nya öl

Testar en Rye IPA och en India Pale Lager.

Skulle handla lite vin till middagen och fastnade lite i ölhyllan på jakt efter några nya öl att testa och hittade två. En amerikanare och en engelsk.

Ballast Point Fathom IPL

Länk till Systembolaget

Det här är en India Pale Lager som är en relativt nyutvecklad ölstil som är en korsning mellan lageröl och IPA vilket princip blir en starkare lager med mycket humle. På baksidan (om en burk nu kan ha en baksida?) står det att den är förfriskande och av lättdrucken natur med lagom djup.

Vi häller upp. Det blir ett fint skum. Färgen gyllenbrun som en ”standardlager”. Lukten är lite blommig, nästan lite parfymig. Vi går vidare till att ta ett par rejäla klunkar. Ansiktet vrids på nåt odefinierbart sätt. Det här var inte gott. Smaken har inget med lukten att göra. Det blir nåt helt annat. Det smakar som om det skulle vara nåt fel med det. Väldigt söt humle. Provar med att äta några grillchips innan för att se ifall karaktären ändas. Det resulterade i rysningar. Köttfärsbloggen rekommenderar inte. Hoppa över.

Ballast Point Fathom
Ballast Point Fathom

Crystal – Rye IPA

Länk till Systembolaget

Andra ölen i startfältet är brygd på råg- och kornmalt, därav ”Rye IPA”.  På baksidan skriver man rätt specifikt att ölen passar till fajitas, fulladdade hamburgare och kyckling madras.

Ölen har en fin färg och luktar gott. Vi tar en klunk och en enig jury tycker att den har en eftersmak som inte är så jättegod. Svårt att bestämma vad det är men det är nån bismak som inte är angenäm. Spelar inte så stor roll ifall man har tagit nåt att tugga på innan. Smaken finns där ändå. Även mycket beska finnes.

Inget som bloggen rekommenderar. Finns miljarder med andra öl som är bättre.

Crystal RYE IPA
Crystal RYE IPA
Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.