Det är premiär för mig att göra en majonnäs, tro det eller ej. Gjort aioli många gånger förut men det är inte samma sak. Man kan få till det med med vitlök. Den här majjon skulle vara som en komponent i en hamburgerdressing, därför valde jag en sötstark senap med habanero. Den kommer inte att funka på samma sätt som en klassisk majonnäs då den blir lite söt. Men däremot så kan din habaneromajonnäs ha en massa andra användningsområden.
Vill man ha den klassiska så byter man bara ut habanerosenapen mot dijonsenap, som i sig är den äckligaste senapen i hela universum. Den funkar bara i matlagning, inte på korven eller hamburgaren. Ta det varligt med oljan,droppa/ tunntunn stråle man ser när majjon börjar ta form.
Inredienser till habaneromajonnäs
- 2 äggulor
- 1 tsk habanerosenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2,5 dl matolja
Gör habaneromajonäs så här
- Blanda äggulorna, habanerosenapen och vitvinsvinägern
- Kritiskt moment. Droppa försiktigt i olja under vispning eller elvispning.
- Justera eventuellt med salt och peppar lite grann.