Tzatziki är gott som tillbehör till många rätter. Dessutom är det inte alls onyttigt. En win-win situation. Vill man vara extra nyttig så kan man ha kvarg istället för yoghurt. jag tycker att kvarg är lite strävt så jag hoppar över det i det här receptet.
Ingredienser
- 1/2 gurka.
- 1 stor klyfta vitlök.
- 500 g valfri yoghurt, turkisk. Jag brukar köpa en sån där hink.
- Svartpeppar.
- Olivolja
- Salt
Gör så här:
- Riv gurkan grovt.
- Pressa ur vätskan ut gurkan. Enkla sättet är att göra det med händerna. När du kan krama en gurksnöboll av den så är den klar. Svåra sättet är att lägga gurkan på avrinning, filtrering eller motsvarande. (?) Lägg gurkan i en skål.
- Riv vitlöken och lägg i skålen.
- Lägg i yoghurten och pepparn. Blanda ordentligt. Jag hade ”ganska” mycket med peppar.
- Ringla över lite olivolja och blanda igen.
- Salta
- Tzatzikin får sen gärna stå i nån timme eller allra helst över natten.
Summering av recept
Recept
Tzatziki med turkisk yoghurt och olivolja
Skapare
Stina Karlsson
Publicerad
Totalt