ReceptTillbehör

Tzatziki med turkisk yoghurt och olivolja

Den färdiga tzatzikin.

Tzatziki är gott som tillbehör till många rätter. Dessutom är det inte alls onyttigt. En win-win situation. Vill man vara extra nyttig så kan man ha kvarg istället för yoghurt. jag tycker att kvarg är lite strävt så jag hoppar över det i det här receptet.

Ingredienser

  • 1/2 gurka.
  • 1 stor klyfta vitlök.
  • 500 g valfri yoghurt, turkisk. Jag brukar köpa en sån där hink.
  • Svartpeppar.
  • Olivolja
  • Salt

Gör så här:

  1. Riv gurkan grovt.
  2. Pressa ur vätskan ut gurkan. Enkla sättet är att göra det med händerna. När du kan krama en gurksnöboll av den så är den klar. Svåra sättet är att lägga gurkan på avrinning, filtrering eller motsvarande. (?)  Lägg gurkan  i en skål.
  3. Riv vitlöken och lägg i skålen.
  4. Lägg i yoghurten och pepparn. Blanda ordentligt. Jag hade ”ganska” mycket med peppar.
  5. Ringla över lite olivolja och blanda igen.
  6. Salta
  7. Tzatzikin får sen gärna stå i nån timme eller allra helst över natten.
Tzatziki på gång
Tzatziki på gång
Den färdiga tzatzikin.
Den färdiga tzatzikin.
Summering av recept
recipe image
Recept
Tzatziki med turkisk yoghurt och olivolja
Skapare
Publicerad
Totalt
Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.