Prat

Beer Can Chicken

Beer Can Chicken

Vi gick och funderade på att vi måste testa att göra Beer Can Chicken och passande nog så ville egrillen.se göra ett gästinlägg om just det ämnet.  eGrillen säljer grillar och coola tillbehör. Titta gärna in där.

Beer Can Chicken är en tidshedrad klassiker I USA. Kort sagt trär man en hel kyckling över en ölburk och placerar den ståendes i grillen. I det här fallet gör vi vår beer can chicken på grillfantasternas favorit; den keramiska grillen Kobe Kamado, där kycklingen tillagas över en indirekt koleld, med välsmakande rök från äppelspån.

beer-can-chicken-1

Förberedelser för Beer Can Chicken

Det mest väsentliga i det här fallet är naturligtvis en hel kyckling och en burk öl. Förberedelsen av kycklingen består av att täcka den i olja eller smält smör. Vi tycker att smält smör är ett utmärkt alternativ, som ger en krispig och gyllenbrun yta på kycklingen.

Du behöver:

  • En hel kyckling
  • En ölburk (inklusive öl)
  • Olja eller smält smör
  • Massor av kryddor

När du har täckt kycklingen med smält smör eller olja så fastnar kryddorna vid ytan mycket bättre. Du behöver inte snåla med kryddan, utan ta en rejäl mängd av exempelvis Poppamies vitlöksrub och gnugga in den ordentligt över hela kycklingen och i alla veck.

Du behöver inte heller snåla med ölsorten heller, prova något som kan ge en bra karaktär. De bästa ölsorterna kommer oftast på flaska, så du får nöja dig med utbudet som finns på burk.

*Skål* efter ett par ordentliga klunkar, när den är ungefär halvfull, kan du trä kycklingen över burken.

beer-can-chicken-2

Tillagning av Beer Can Chicken i Kobe Kamado

Många grillfanatiker gillar att använda en Kobe Kamado-grill för att göra Beer Can Chicken.

Ställ helt enkelt din Beer Can Chicken i grillen. När allt är klart lägger du på locket och låter kycklingen tillagas med burken i stjärten ungefär 1-1.5 timmar.

Nice!

beer-can-chicken-3

Tags:

One comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.