Prat

Tjuvstart på grillsäsong

Vevade igång grillen häromdagen. Tjuvstartade grillsäsongen lite. Det var fint väder och jag ville kolla så att allt funkar som det ska med grillen. Tråkigt om det är nåt som inte lirar när man förberett värsta grillmiddagen. Vi har en gasolgrill vilket det finns delade meningar om ifall det ens är att grilla på riktigt. -”Du vet att det du gör är att steka”, har man fått höra några gånger. Kommer denna säsong att skaffa en kolgrill också så att man kan välja efter behov. Väl dags för grillningen hade vädret tagit vägen någon annanstans. Snålblåst och kallt. Aki fick gå ut och grilla själv.

Nåväl, det blev i alla fall ett par rejäla Ica Selection Ribeye. Närmare bestämt två 400 grammare. Pang! Till det fixade vi klyftpotatis som gosat i rikligt med olja, salt, peppar och en turkisk ”köttfärskrydda”. Vet inte riktigt vad den turkiska kryddan innehåller. Vi köpte den i Istanbul och tänkte att den skulle passa bra till köttfärs men den kommer verkligen till sin rätt på pommes frites, stekt potatis och klyftisar. Mycket smarrigt blir det. Till det fick vi grillade champinjoner. Rätt spartanskt.

Köttet blev fantastiskt. Tjockisarna grillades 3 minuter per sida och resultatet blev medium rare. Det visade sig dock att 400 gram var alldeles för mycket att tampas med så dagen efter fick vi också en supergod pasta med kött, lök, paprika, färska tomater och chili creme fraiche. Och det blev dessutom matlådor av det till jobbet. Glöm inte att göra sås först och allra sist innan servering i med köttet. Annars blir köttet segt och överlagat.

Nu skall bara vädret ordna upp sig så att man kan börja grillsäsongen på riktigt. Det har ju hittills varit under all kritik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.