En paprika-båt kommer lastat med….
Paprika är inte bara gott på frukostmackan eller som ingrediens i köttfärssås. Dela på den grilla den lite och den fungerar också bra som en behållare till en massa gott. Man kan fylla den med köttfärsröran som finns i detta recept eller föredrar du kanske vegetarisk färs så går det lika bra.
Man kan också hacka olika goda grönsaker och byta ut färsen mot det. Go banans (Fast utan att ha i banan, det är inte gott. …om man nu inte är en minion vill säga.).
Jag brukar förlaga halvorna i ugnen innan jag fyller på med färs då paprikan vätskar av sig. Man kan sedan tömma över paprikasaften i köttfärsröran för den goda smaken den tillför och reducera ner lite längre i stekpannan. Köttfärsröran bör inte vara för lös när den läggs över i halvorna.
Ingredienser
- Fyra röda paprikor
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 600 gram köttfärs
- 2 tsk paprikapulver
- 1 burk finkrossad tomat av god kvalitet
- 1 tsk chilisås-habanero modell stark
- 250 gram halloumiost
- Mozzarellaost
- salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär paprikorna i halvor och rensa bort kärnor och hinnor.
- Lägg halvorna på en plåt och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
- Ta ut halvorna och låt vila en liten stund.
- Hacka löken och fräs i stekpanna.
- Lägg i köttfärsen och mosa och laga den med löken.
- Glöm inte att salta och peppra.
- Krydda med paprikapulver och pressa i vitlöken i färspannan.
- Häll i tomatkrossen och chilisås.
- Låt färsen bubbla i ca 10 minuter.
- Skär halloumin i skivor.
- Fyll paprikorna med den gottiga köttfärsröran som finns i stekpannan.
- Toppa med riven mozzarella.
- Till sist, kronan på verket. Halloumiskivorna läggs över mozzarellan.
- Sätt in paprikahalvorna i ugnen igen i ca 15-20 minuter eller tills halloumin har fått fin färg.