Prat

Högrev ett smörigt gott kött till grytor och hamburgare

Högrev

Det här med högrev. För inte så jättelänge sedan (för en gammal gam som mig det vill säga 15-20 år sedan), vad betydde denna köttklump då? För mig måste jag ärligt säga att det var en köttklump gjord för grytor.

Men akta, den innehåller massa senor och hinnor och fett. En svår grytklump. Varför ska jag ta högrev när finns andra köttklumpar utan ben, kvistar, hinnor och fett? Rena släta fina grytbitar från fransyska är ju väldigt mycket enklare. Det är då inget fel på fransyska men det är heller inget fel på högrev.

Tvärtom så kan man ju använda den i alla sammanhang. Gryta, helsteka, grilla, chili, hamburgare mm. Detta uppsving som högrev fick när nån smartskalle kom på att man kunde mala det till färs och sälja exklusiva hambisar. Det var väl då snarare hamburgarna som skulle bli kvalitativa med bra kött och exotiska tillbehör. Som vanligt så blir det nästan som med pizza, alla tillbehör på. Valmöjligheterna oändliga men grunden består. Högrev består.

Högrev har blivit populärt

Så från svåra grytbitar till kvalitativa hamburgare. Slutsatsen är att det var bra att smartskallen kom på att mala burgare. Fler får upp ögonen för högrev och dess fantastiska smöriga entrecoteiga (kan man säga så?) kött. Det som är viktigt att veta tillagningsmässigt är PÅ eller AV. Det vill säga, laga lääääänge eller snabbt. Inte en liten stund till på grillen och inte en timme för tidigt i chiligrytan.

Som med allt annat som får uppsving så gäller det att se upp i kötthyllan. Köp bra kvalitet. Priset brukar vara en fingervisning och en annan är att ge tusan i import. Tips när du ska köpa högrev, titta på köttet hur det ser ut. Är det mycket köttsaft utanför köttklumpen? Ta en annan bit. Välj en som inte känns lös. Lovar att det blir hur gott som helst i grytan.

Tags:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.